Wie is Hende Bauer

Ervaring

Na haar afstuderen in 1988 werkte Hende Bauer enkele jaren als onderzoeker en docent bij de Universiteit Leiden.
Ze hield zich bezig met gezondheid en psyche, met name met arbeidsgerelateerde stress en de effecten op de gezondheid.

Sinds 1991 werkt ze als behandelaar. Ze heeft ruime ervaring met mensen met

  • lichamelijke (longklachten, hartklachten, chronische vermoeidheid, chronische pijn),
  • psychische klachten (somberheid, angsten, relatie- en gezinsproblemen, verwerkingsproblemen, boosheid).

Ze werkte ook enkele jaren met mensen die in hun werk of studie vastliepen. Daarnaast heeft ze 12 jaar ervaring in de psychiatrie, waarbij ze mensen met angsten, somberheid en depressies, rouwproblemen, en interpersoonlijke moeilijkheden begeleidde.
Naast individuele therapieën, gaf ze partner-relatietherapieën, groepspsychotherapieën, en vaardigheidstrainingen. Tevens coachte ze andere disciplines.
Ze heeft veel ervaringen in het opleiden en trainen:

  • opleidingen en cursussen cognitieve gedragstherapie en in mindfulness, en
  • vaardigheidstrainingen, variërend van omgaan met lastige mensen en agressie, tot trainingen in het opzetten van wetenschappelijk onderzoek, het verminderen van werkstress, en het schrijven van stukken, en het opzetten van intervisie.

Opleiding

Hende Bauer studeerde psychologie en filosofie aan de Universiteit Leiden. Hierna volgde ze de 4-jarige opleiding tot gedragstherapeut van de vereniging voor gedrags- en cognitieve therapie (VGCT), en vervolgens de 5-jarige opleiding tot psychotherapeut, specialisatie in cliëntgerichte psychotherapie, groepstherapie en systeemtherapie.
Ze is geregistreerd als supervisor van de VGCT en de NVP, en volgde een supervisorentraining. Ook werd ze opgeleid tot trainer aandachtgerichte cognitieve therapie, EMDR-therapeut en self-compassion trainer.

Persoonlijke achtergrond

Hende Bauer geboren in 1961 en opgegroeid in Den Haag. Ze woont sinds 1995 samen. Haar hobby’s zijn: schilderen en tekenen, kunst kijken, zingen, muziek luisteren, lezen, en Spanje. Ze is sinds 2000 actief bezig met Zenmeditatie. De komende jaren wil zij zich verder verdiepen in de mogelijkheden van aandachts- en meditatie-oefeningen bij psychotherapie.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bauer21/domains/hendebauer.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Comments are closed.