Reactie van deelnemers


‘Intensief maar ontzettend goed’

‘Leerzaam, intrigerend’

‘Een bijzondere ervaring. De trainster is veilig, heeft een prettig tempo, een fijne stem, er is ruimte voor twijfels/opmerkingen zonder oordeel hierover – hierdoor kon ieder op zijn eigen manier en tempo deelnemen’

‘Veilig, open, eerlijk, leerzaam, ruimte voor een lach’

‘Een cadeautje voor jezelf!’

Leertherapie / Begeleide intervisie

 
Ben je:
• psycholoog?
 pedagoog?
of arts in opleiding tot psychotherapeut?
 klinisch psycholoog (in opleiding)?
 systeemtherapeut (in opleiding)?
 psychiater (in opleiding)?
• cognitief gedragstherapeut (in opleiding)?

Een onderdeel van je opleiding is het volgen van leertherapie (voor de VGCT is er ook de begeleide intervisie, zie hier): een opleidingstherapie (dus geen curatieve psychotherapie).
Deze kun je individueel volgen of in een groep. Je hebt bij mij de mogelijkheid voor een weldadige, compacte, efficiënte en vooral leerzame therapie, die echt iets toevoegt aan je therapeutisch gereedschap.

Op dit moment is er alleen ruimte voor groepsleertherapie.

 

 

Begeleide intervisie

 
Ben je op zoek naar Begeleide intervisie in het kader van het VGCT-traject? Met veel enthousiasme biedt Hende dit onderdeel van de opleiding / deze nieuwe vorm aan. Deze leerlijn is verplicht als je de opleiding tot CGT-er bij de VGCT volgt, en daarbij vanaf juli dit jaar met je supervisie start. Als je eerder met supervisie start, kun je ook kiezen voor leertherapie – start je in juli of later dan kies je voor de Begeleide Intervisie. Lees hier verder.

 

 

Leertherapie in groepen, in Den Haag en Groesbeek (bij Nijmegen)

 
De praktijk van Hende Bauer biedt naast psychotherapie, scholing en training, ook supervisie en leertherapie. 
 
Ik bied leertherapie voornamelijk aan in groepen (maximaal 8 deelnemers): in Den Haag verspreid over 5 of 6 dagen, overdag; in Groesbeek (bij Nijmegen) op een fijne plek in de bossen (met overnachtingen, 4 dagen aaneen).

 

Inhoud

 
 
De leertherapiegroepen zijn gebaseerd op mindfulness/MBCT of (zelf-)compassie, en Hende put uit haar ruime ervaring als psychotherapeut en cognitief gedragstherapeut. Aandacht en compassie zijn noodzakelijk voor het kunnen bieden van goede therapie (in het belang van de cliënt), en voor goede zelfzorg (voor de therapeut). Wetenschappelijk onderzoek ondersteunt de waarde van mindfulness voor de effectiviteit en relationele kwaliteiten van therapeuten.
De leertherapie is dan ook zinvol voor jezelf en je eigen ontwikkeling, maar ook voor je therapeutische houding en benadering.
Deelnemers zijn zeer enthousiast over de inhoud en effectiviteit.
 

 

Meer over de leertherapie, praktische informatie en aanmelden

 
 
Je vindt alle informatie op de website van het Centrum voor Mindfulness, Compassie en Psychotherapie. [PS Er is voor 2-3 mensen mogelijk plek in een online leertherapie, neemt gerust contact op.]
Klik hieronder op het logo.
 

Erkenning / accreditatie


Leertherapie telt voor je registratie als de leertherapeut erkend is door een specialistische psychotherapievereniging (zoals de VGCT) en/of de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP).
Hende voldoet aan beide eisen.
Daarom telt de leertherapie mee voor de registratie als cognitief gedragstherapeut VGCT en voor je registratie als psychotherapeut (BIG-register).
De meeste opleidingen tot psychotherapeut, klinisch psycholoog, psychiater of systeemtherapeut, erkennen de leertherapie dus ook.

Let op: Sommige opleidingsinstituten stellen aanvullende eisen (zoals dat de therapie wordt verspreid over 9 maanden). Het is je eigen verantwoordelijkheid om dit na te gaan en te bespreken bij je opleiding.